Δραστηριότητες του σχολικού συμβούλου ΠΕ19 για τη δημιουργία δομών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών πληροφορικής - Λαδιάς Αναστάσιος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2022)
Το παρόν κείμενο είναι μια προσπάθεια αναστοχασμού αφενός για τη κατανόηση μιας δυναμικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί το 2007-11 μεταξύ ενός σημαντικού τμήματος των εκπαιδευτικών πληροφορικής των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, όπου καθηγητές (κυρίως πληροφορικής) επιμόρφωναν εθελοντικά συναδέλφους του κλάδου τους σε εξειδικευμένα θέματα και αφετέρου για να απαντήσει στο ερώτημα ποια ήταν η συμβολή του Σχολικού Συμβούλου του κλάδου σε αυτή τη διαδικασία.